När portarna stängdes till Stockholm Husvagn Husbil på söndagskvällen, var det med ett tydligt budskap: intresset för mobilt boende är större än någonsin. Den första upplagan av denna branschmässa lockade över 27 000 besökare till Stockholmsmässans lokaler i Älvsjö, en siffra som överträffade alla förväntningar. Det var inte bara ett stort antal besökare som gav mässan tummen upp, utan också de deltagande utställarna som lämnade evenemanget med leenden och positiva affärsutsikter.

En Mässa med Bred Appell

Arrangerad av Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund och arrangerad parallellt med Allt för Sjön, visade Stockholm Husvagn Husbil upp en imponerande bredd av husvagnar, husbilar, campers, tältvagnar, taktält och tillbehör. Över 50 varumärken var representerade, från det enklaste till det mest lyxiga, vilket visade på den breda appel som mobilt boende har idag.

Intresset för Mobilt Boende Växer

Jörgen Nyström, kanslichef på Husvagns- och Husbilsbranschens Riksförbund, noterade den stora andelen besökare som var nya inom camping och mobilt boende. ”Det är kul att vi träffat så många nyfikna och intresserade besökare”, sa Nyström. Detta intresse speglar en bredare trend där allt fler upptäcker fördelarna med att ha en mobil boendelösning.

Fler än Semesterns Sol och Bad

Mobilt boende är inte längre bara en fråga om sol och bad under semesterveckorna. Friheten att enkelt kunna förflytta sig och bo bekvämt med sina egna prylar lockar människor i alla åldrar och för alla typer av aktiviteter. Från fotbollsturneringar till teaterbesök och vingårdsutflykter i södra Frankrike, bevisar mobilt boende sin mångsidighet.

Campingplatser Utvecklas

Nyström lyfter även fram den positiva utvecklingen av campingplatser, med hög service och året-runt-öppethållande som gör det lättare för campare att vara spontana. ”Camping är en folkrörelse”, förklarar Nyström, och pekar på campingens breda möjligheter och dess låga klimatavtryck som attraherar nya generationer.

Positiva Nyheter för Branschen

Nyheter om sänkt inflation, potentiella räntesänkningar, och skattelättnader för husbilar tillförde ytterligare energi till både besökare och utställare under mässan. Dessutom bidrar det kommande fjärde körkortsdirektivet från EU, som höjer den tillåtna totalvikten för husbilar med B-körkort, till den positiva stämningen i branschen.

Framtiden Ser Ljus Ut

Stockholm Husvagn Husbil mässan har cementerat sin plats som en viktig händelse för alla med intresse för camping och mobilt boende. Med förväntningar om att återkomma parallellt med Allt för Sjön våren 2025, ser framtiden ljus ut för campingentusiaster och branschen som helhet. Detta evenemang har inte bara visat på den starka efterfrågan och entusiasmen för mobilt boende utan också pekat på en ljus framtid för denna älskade aktivitet.

Lämna ett svar