Ullareds framgångshistoria

För mer än 100 kilometer sydost om Göteborg hittar du en av Sveriges mest kända lågprismarknader. När den startade 1963 låg butiken i källaren hos grundaren Göran Karlsson. Låga priser har präglat hans verksamhet från början och har låtit den blomstra.

 

 

Gekås Ullared vuxit sig större och större

Med åren utökades sortimentet och människor flockades dagligen för att göra riktiga fynd. Faktum är att affären har haft en ökad omsättning varje år ända sedan affären etablerades.

Än mer känd blev Gekås då serien Ullared började sändas på TV med Morgan och Ola Conny i spetsen.

År 2001 gjordes köpet av Ullared Camping. Nu kunde Gekås locka ännu fler kunder att köpa mer genom att erbjuda övernattning.

Gekås eller Ullared – Vad det egentliga namnet är

Att åka till Ullared innebär för de flesta att besöka Gekås varuhus.  Anledningen till namn förvirringen är mycket enkel – det jättestora varuhuset ligger nämligen i det lilla samhället Ullared i Hallands län. Det är det absolut största resmålet för de som besöker Hallands län. Det är faktiskt det största resmålet i hela Sverige.

Gekås Ullared kommer från det ursprungliga namnet på affären. Göran Karlsson (GK = GeKå), startade rörelsen som Ge-Kås Manufaktor. Från början gick det ganska trögt, men när man lanserade städrockar för damer tog det fart. Man har sett många trender komma och gå sedan 60-talet och på Gekås jobbar man ständigt för att möta kunders förväntningar.