Upplev Fiske i Ullared vid Högvadsån

Även i Ullared, känt för sitt populära varuhus Gekås, finns det fantastiska möjligheter att njuta av fiske. Högvadsån, som forsar fram bakom Gekås och vidare förbi Gekåsbyns camping, erbjuder en perfekt miljö för både erfarna fiskare och nybörjare. Oavsett om du vill koppla av själv eller ta med dig ditt sällskap, är fiske i Ullared en upplevelse du inte vill missa.

Högvadsån: En Skatt för Fiskeentusiaster

Högvadsån är Ätrans största biflöde och är hem till en helt självproducerande laxstam. Ån strömmar alldeles bredvid Gekåsbyns camping, vilket gör det enkelt och bekvämt att kombinera en campingvistelse med en dag av fiske. Även om laxfisket är i fokus, finns det många andra fiskarter att få på kroken, inklusive öring, gädda, abborre och ål.

Fiskarter i Högvadsån

 • Lax: En av de mest eftertraktade fiskarna i Högvadsån, laxen är känd för sin kraft och utmaning att fånga.
 • Öring: Perfekt för de som söker en lite mindre men ändå utmanande fångst.
 • Gädda: En populär sportfisk som är känd för sina kraftiga hugg och stora storlek.
 • Abborre: En favorit bland många fiskare, särskilt för dess goda smak.
 • Ål: En intressant och utmanande art att fånga, som ger variation till fisketuren.

Köp Fiskekort och Börja Fiska

För att kunna fiska i Högvadsån krävs ett fiskekort. Dessa kan köpas i Gekåsbyns incheckning, och fiskesäsongen sträcker sig från 1 april till 30 september. Att skaffa ett fiskekort är enkelt och ger dig tillgång till en av de bästa fiskemiljöerna i regionen.

Praktiska Detaljer om Fiskekort

 • Tillgänglighet: Fiskekort kan köpas i Gekåsbyns incheckning under säsongen.
 • Period: Fiskesäsongen sträcker sig från 1 april till 30 september.
 • Kostnad: Prisuppgifter för fiskekort varierar och kan kontrolleras vid incheckningen.

Planera Din Fiskeutflykt i Ullared

Att planera en fiskeutflykt i Ullared är enkelt och ger dig möjlighet att njuta av både natur och fiske nära varuhuset Gekås. Högvadsån erbjuder en naturskön och avkopplande miljö där du kan spendera timmar med att fiska och njuta av omgivningarna. Oavsett om du är en erfaren fiskare eller nybörjare, finns det något för alla att upptäcka och njuta av.

Förberedelser för Din Fiskeutflykt

 • Utrustning: Se till att ha rätt fiskeutrustning för de arter du vill fånga. Lämpliga spön, beten och annan utrustning kan göra stor skillnad.
 • Klädsel: Klä dig efter väder och se till att ha bekväma kläder som tål både sol och regn.
 • Planera Dagen: Bestäm i förväg vilka delar av Högvadsån du vill utforska och hur lång tid du planerar att fiska.

Fiske och Avkoppling i Högvadsån

Högvadsån erbjuder inte bara en fantastisk fiskemöjlighet, utan också en plats för avkoppling och njutning av naturen. Med sin vackra omgivning och rika fiskeliv är det en perfekt plats för en dagsutflykt eller längre vistelse. Kombinationen av närheten till Gekås varuhus och de naturliga skönheterna gör det till en unik upplevelse.

Utforska Högvadsåns Skönhet

 • Naturupplevelse: Njut av den vackra naturen och det lugna flödet i Högvadsån. Ta med en picknick och spendera dagen vid ån.
 • Familjeaktiviteter: Ta med familjen och upplev fiske tillsammans. Det finns aktiviteter och utrymmen för både vuxna och barn.
 • Avkoppling: Koppla av vid ån och lyssna på vattnets flöde. Det är ett utmärkt sätt att varva ner och ladda batterierna.

Slutsats: Fiske i Ullared – En Perfekt Kombination

Fiske i Ullared vid Högvadsån erbjuder en perfekt kombination av avkoppling och spänning. Med en mångfald av fiskarter och en vacker naturmiljö, är det en idealisk plats för både erfarna fiskare och nybörjare. Oavsett om du besöker Gekås varuhus eller stannar på Gekåsbyns camping, är fiskemöjligheterna i Högvadsån en upplevelse du inte vill missa.

Läs mer om iFiske och hur du laddar hem appen här >>