Hobby har lanserat en ny toppkollektion för 2022 års modellprogram. Ursprungligen tillgänglig i två modeller, 660 WQM sticker verkligen ut, med en öppen planlösning med ett främre kök, panoramafönster och en skandinavisk interiör.

Inför säsongen 2022 har Hobby gjort en rejäl uppgradering av sitt modellprogram. I samarbete med en extern designbyrå har ett nytt formspråk tagits fram, vilket är särskilt tydligt i det nya topp sortimentet Hobby Maxia. Den tyska designern förnekar inte att skandinavisk stil alltid har varit ett bra exempel i utvecklingen av Maxia. Marknadsförings material talar om husvagnar byggda för att ”klippa ner”, ett koncept som danskarna tycker om, mår bra av och ägnar sig åt bra saker.

Externt har Maxia ett tydligt förhållande till resten av Hobby-kollektionen, men minibollshammarplattan, svarta aluminiumfälgar och antracitgrå dekorpaneler visar att detta är annorlunda. Du kommer att veta det när du går in och upptäcker en interiör som inte liknar något annat Hobby någonsin har producerat.

Det är avskalat, luftigt, sobert och modernt, med nyanser av mörkgrått, ljust trä och vitt. En blandning av mjuka och hårda material känns fortfarande ombonad och ombonad – bänkskivor, skåpluckor och förvarings ytor fungerar perfekt med gardiner, kuddar och filtklädda vägg partier. Det första årsmodellen av Maxia erbjuder två planlösningar: 495 UL och 660 WQM.

Maxia 495 UL är 712 cm lång och har en U-formad sittgrupp med två enkelsängar fram. Flaggskeppet Maxia 660 WQM har en generös yta på nästan 20 kvm, med ett slående modernt främre kök, panoramafönster och öppna ytor. Queen size-sängen är i sidled och har en sval skum madrass med sju zoner. Vardagsrummet består av en stor L-soffa med schäslong, som egentligen bildar en U-formad soffa.

Den motsatta väggen har plats för en stor platt-tv och som vanligt massor av mysig stämnings belysning, ett av Hobbys signum. Husvagnens höjdpunkt förblir det främre köket, inramat av ett stort fönster som förvandlas till ett panoramatak.

U-soffa och enkelbäddar i Hobby Maxia 495 UL.
Hobby 660 WQM beskrivs som en semesterlägenhet på hjul. (3D-visualisering)
Maxia har kallskumsmadrasser med sju zoner som standard.
Frontköket i 660 WQM har stort ljusinsläpp från panoramafönster. (3D-visualisering)
Rymlig kyl från Dometic som kan öppnas från både höger och vänster.
God belysning är ett av Hobbys signum.
Garderob i Hobby maxin 495 UL.