First Camp har förvärvat Leksand Resort AB, en ledande koncern inom besöksnäringen i Dalarna. Leksand Resort omfattar Leksand Sommarland, cateringverksamhet på femstjärniga Leksand Strand, resorter och camping, Moskogen hotell- och konferensverksamhet samt restaurangverksamhet på Tegera Arena. Leksand Strand har cirka 222 stugor, 400 campingplatser och 20 lyxtält – särskilt attraktivt för den som vill campa i Dalarna.

Leksand Resort är en välskött verksamhet med en stark marknadsposition, god lönsamhet och ljusa framtidsutsikter. Som ny ägare kan vi finansiera pågående investeringar och vi ser flera samarbetsområden med våra andra verksamheter. Vi kan till exempel paketera boende på sex andra destinationer i Dalarna med biljetter till Leksand Sommarland. Johan Söör, VD för First Camp, sa att Leksand Resort kommer att drivas som ett självständigt dotterbolag till vår koncern under eget varumärke och med samma lokala team som idag.

 

Leksand Strand blir en del av First Camp.
 

Det känns helt rätt nu att lämna över till First Camp Group som har ekonomiska resurser att fortsätta satsa på Leksand Resort och ta verksamheten till nya höjder. First Camp har stor kompetens och har sedan tidigare ett antal bäddar i Siljansbygden, vilket kommer att ge väl samordnade förmåner och en stor möjlighet att utveckla Leksand Resort och all dess verksamhet. Kent Lövgren, nuvarande styrelseordförande i Leksand Resort AB, som även representerar Säljgruppen, sa att jag även har gått med på att fortsätta sitta i Leksand Resorts styrelse och ser fram emot att bidra till fortsatt tillväxt. – Jag och mina kollegor i ledningsgruppen är mycket nöjda med den här lösningen och det känns bra för mig att våra nya ägare vill behålla vårt befintliga varumärke och fortsätta bygga vidare på den starka marknadsposition som Leksand Resort har idag. Rony Forsberg, VD för Leksand Resort AB, sa: ”Vi tror att med First Camp Group är framtiden ljus.

Tillträdet sker 31 mars 2022 och Leksand Resort kommer att ägas av United Camping Campsite HoldCo AB som är ett systerbolag till First Camp Group AB. First Camp har sedan tidigare verksamhet i Mora, Orsa, Rättvik, Borlänge och Falun.