Majoriteten av ledningen för det brittiska dotterbolaget Coachman Caravan Company Limited (”Coachman”) och de tidigare ägarna till Coachman Group LTD har förvärvat 48 099 B-aktier från Anita Svensson, en av KABE Groups största ägare. Dotterbolaget Coachman fortsätter sina framgångar på den brittiska husvagnsmarknaden och fortsätter att öka sin marknadsandel i premiumsegmentet under 2022. Under första kvartalet 2022 introducerade Coachman en ny produktgrupp genom att lansera tre nya turistbilsmodeller baserade på KABE-plattformen och Mercedes-motorer och -chassier. Denna modellserie är helt anpassad till den brittiska marknaden. Dessa husbilar tillverkas av KABE i Sverige under varumärket Coachman. Detta koncernövergripande projekt och djupare samarbete ökar synergin mellan Coachman och KABE ytterligare.

Att ha Coachmans ledning som ägare av KABE Group visar en långsiktig vision och ledningens engagemang för KABE Groups strategiska prioriteringar. Coachman har bidragit till KABE-koncernens position på premiummarknaden och koncernens internationella närvaro. ” sa Alf Ekström, VD för KABE-koncernen. För mer information, vänligen kontakta Alf Ekström, VD och koncernchef för KABE Group AB, på 070-7442994.

KABE-koncernens huvudsakliga aktiviteter inkluderar tillverkning och försäljning av husvagnar och husbilar och campingtillbehör för den europeiska marknaden under varumärkena KABE, Adria, Affinity och Coachman och Kama Fritid. Med ett starkt varumärke och ett brett produktsortiment kommer KABE-koncernen att vara en fullserviceleverantör till återförsäljare. KABE är den största och ledande tillverkaren av husvagnar och husbilar i norra Europa. Adria är den största importören och marknadsledaren av husvagnar och husbilar i Norden. Affinity Camper Vans tillverkas i Polen för den skandinaviska och europeiska marknaden. Coachman är en av Storbritanniens ledande tillverkare av premium touringbilar. Kama Fritid är Nordens största grossist av husbilar och husbilstillbehör. Sedan grundandet 1957 har KABE-koncernen fortsatt att växa och är idag en internationell koncern som producerar och säljer på 14 marknader i Sverige, Storbritannien och Polen. Europa.

Koncernens totala omsättning är cirka 3,3 miljarder kronor (2021) och antalet anställda är drygt 885. KABE Group AB är noterat på OMX Nordic Exchange, Stockholm, Nordic List, Small Cap.