First Camp, Nordens största campingkedja med runt 70 destinationer i Sverige, Norge och Danmark, har under sommaren lanserat två nya undervarumärken – First Camp Easy och First Camp Resort. Syftet med dessa nya koncept är att göra det enklare för gästerna att hitta och boka sin favoritcampingplats, baserat på deras individuella preferenser och behov.

En ny era för campingupplevelser

Ingela Lundkvist, kommersiell chef på First Camp, uttrycker sin entusiasm för de nya undervarumärkena. Hon förklarar att med First Camp Easy och First Camp Resort kan de bättre möta gästernas förväntningar och skapa en ännu mer minnesvärd upplevelse. Lundkvist betonar vikten av att göra det enkelt för både nya och befintliga gäster att planera sin semester och hitta den perfekta campingupplevelsen.

First Camp Resort: Lyxig camping vid stranden

First Camp Resort-konceptet kommer att inkludera sex destinationer som erbjuder högklassiga faciliteter och aktiviteter. Dessa campingplatser ligger ofta vid stränder och har pooler, restauranger och butiker. Ett omfattande aktivitetsprogram för hela familjen och Yessi-barnklubben ingår i priset, vilket gör det till ett utmärkt val för familjer som söker en mer lyxig campingupplevelse.

Faciliteter och aktiviteter på First Camp Resort

 • Strandnära lägen: Alla destinationer inom First Camp Resort ligger nära stränder, vilket ger gästerna möjlighet att njuta av sol och bad direkt vid campingen.
 • Pooler: För de som föredrar pool framför havsbad finns poolanläggningar på plats.
 • Restauranger och butiker: Gästerna har tillgång till restauranger och butiker, vilket gör det enkelt att njuta av måltider utan att behöva lämna området.
 • Aktivitetsprogram: Ett dagligt aktivitetsprogram säkerställer att både barn och vuxna har något roligt att göra under hela vistelsen.
 • Yessi-barnklubben: För de yngsta gästerna finns Yessi-barnklubben som erbjuder underhållning och aktiviteter speciellt utformade för barn.

First Camp Easy: Enkelhet och bekvämlighet i fokus

För gäster som söker en enklare och mer avslappnad campingupplevelse lanseras First Camp Easy. Elva destinationer kommer att ingå i detta koncept, där enklare standarder och färre faciliteter erbjuds – utan att kompromissa med läget eller de praktiska behoven. Gästerna har tillgång till ett servicehus och kan enkelt tömma och fylla tanken.

Vad erbjuder First Camp Easy?

 • Enklare standard: Destinationerna inom First Camp Easy erbjuder grundläggande faciliteter som möter de praktiska behoven hos campinggäster.
 • Servicehus: Alla destinationer har ett servicehus med nödvändiga bekvämligheter.
 • Tillgång till tömningsstationer: Gästerna kan enkelt tömma och fylla tanken på plats.
 • Lugna och naturnära lägen: Trots den enklare standarden ligger dessa destinationer ofta i natursköna områden, vilket ger gästerna möjlighet att koppla av och njuta av naturen.

Gästernas förväntningar i centrum

Johan Söör, VD på First Camp, betonar vikten av att förstå och uppfylla gästernas behov allteftersom kedjan växer. Han förklarar att det är avgörande för First Camp att förbli fokuserade på att göra det enkelt för gästerna att hitta den perfekta campingupplevelsen. Med lanseringen av First Camp Easy och First Camp Resort blir det tydligare vilka typer av destinationer som erbjuds, och som vanligt kan allt bokas på First Camps hemsida, som är Skandinaviens största bokningskanal för camping och stugboende.

Framtiden för camping i Norden

Lanseringen av First Camp Easy och First Camp Resort markerar en ny era för camping i Norden. Genom att erbjuda tydligt differentierade koncept kan First Camp tillgodose en bredare målgrupp och möta olika behov och förväntningar. Oavsett om gästerna söker en lyxig semester vid stranden med massor av aktiviteter eller en enklare och mer naturnära upplevelse, finns det nu ett alternativ som passar dem.

Fördelarna med differentierade campingkoncept

 • Möter olika behov: Genom att erbjuda två distinkta koncept kan First Camp tillgodose både de som söker lyx och de som föredrar enkelhet.
 • Tydlig positionering: De nya varumärkena gör det lättare för gästerna att förstå vad de kan förvänta sig av varje destination.
 • Förbättrad gästupplevelse: Med tydligare koncept kan First Camp bättre möta gästernas förväntningar och skapa mer minnesvärda upplevelser.

Sommaren 2024: Förväntningar och förberedelser

Inför sommaren 2024 ser First Camp fram emot att välkomna gäster till sina nya undervarumärken. Förberedelserna är i full gång, och både personal och anläggningar gör sig redo för en spännande och händelserik säsong. Med den nya strukturen hoppas First Camp kunna erbjuda en ännu bättre upplevelse för alla sina gäster.

Vad betyder detta för befintliga gäster?

För befintliga gäster innebär lanseringen av First Camp Easy och First Camp Resort att de nu har fler alternativ att välja mellan när de planerar sin semester. De kan nu lättare hitta en destination som passar deras specifika behov och önskemål, vare sig de är ute efter lyx eller enkelhet.

Fördelar för lojala gäster

 • Ökad valfrihet: Med två nya koncept har gästerna fler alternativ att välja mellan.
 • Bättre anpassning: De nya varumärkena gör det enklare att hitta en destination som uppfyller specifika krav och önskemål.
 • Kontinuerlig förbättring: First Camp arbetar ständigt med att förbättra sina tjänster och anläggningar, vilket betyder att gästerna kan förvänta sig ännu bättre upplevelser framöver.

Hur bokar man sin nästa semester?

All bokning sker som vanligt via First Camps hemsida, som är Skandinaviens största bokningskanal för camping och stugboende. På hemsidan kan gästerna enkelt hitta och boka sin favoritdestination, oavsett om de väljer First Camp Easy eller First Camp Resort.

Vanliga frågor om First Camp Easy och First Camp Resort

Vad är skillnaden mellan First Camp Easy och First Camp Resort?

First Camp Easy erbjuder enklare standarder och färre faciliteter, medan First Camp Resort erbjuder högklassiga faciliteter som pooler, restauranger och omfattande aktivitetsprogram.

Vilka destinationer ingår i First Camp Resort?

First Camp Resort inkluderar sex destinationer som alla erbjuder strandnära lägen och lyxiga faciliteter.

Är det dyrare att bo på First Camp Resort jämfört med First Camp Easy?

Ja, eftersom First Camp Resort erbjuder fler faciliteter och aktiviteter, kan det vara dyrare än First Camp Easy som har en enklare standard.

Kan man boka både First Camp Easy och First Camp Resort via First Camps hemsida?

Ja, alla bokningar för både First Camp Easy och First Camp Resort görs via First Camps hemsida.

Vilka aktiviteter erbjuds på First Camp Resort?

First Camp Resort erbjuder ett omfattande aktivitetsprogram för hela familjen, inklusive Yessi-barnklubben, samt tillgång till pooler och andra faciliteter.

Finns det några särskilda fördelar med att välja First Camp Easy?

För de som söker en enklare och mer avslappnad campingupplevelse, utan att kompromissa med läge eller grundläggande bekvämligheter, är First Camp Easy ett utmärkt val. Foto: First Camp