Väderprognos för Kristi himmelsfärdsdag och den kommande helgen

Vädret idag: Lugnare efter morgonens snöfall

Dagen börjar med att snöfallen i norra Sverige avtar. I Svealand kvarstår dock regnet som gradvis drar sig sydöstut under dagen. Snöblandat regn blir mindre vanligt och molnen dominerar större delar av dagen. Solchanser finns, speciellt längs väst- och sydkusten samt i den nordöstra delen av Norrland. Vinden är frisk i norra Norrland men avtar till svag till måttlig över resten av landet.

Vädret ikväll: Avtagande regn och vind

Till kvällen väntas allt lugnare väder med avtagande regn främst i södra Sverige. Vindarna mattas av vilket bidrar till en lugnare kväll över hela landet.

Vädret på torsdag: Övervägande molnigt med regn och snö

På torsdag rör sig regn- och snöbyar österut över norra Sverige. De centrala delarna av landet kommer också att uppleva molnighet men mestadels uppehåll. Senare under dagen och natten mot fredag når dock ett nytt regnområde landet från sydväst, vilket kan medföra mer nederbörd och friska vindar.

Helgprognos: Sol och skurar varierar

Fredagen inleds med bortdragande regn och snö. Förvänta dig lokala snöbyar i fjällen men även betydande solglimtar över stora delar av Sverige. Denna sol gör också att temperaturen stiger. Helgen bjuder på varierande molnighet med lokala skurar. På lördag är det främst i söder, och på söndag i norr, som skurarna väntas vara som mest påtagliga.

FAQ: Vanliga frågor om vädret under Kristi himmelsfärdsdag

Vilket väder kan jag förvänta mig på Kristi himmelsfärdsdag?

  • Förvänta dig varierande väder med sol i vissa delar av landet och skurar eller molnighet i andra.

Kommer det att vara tillräckligt soligt för utomhusaktiviteter i helgen?

  • Det finns goda chanser till solsken, särskilt på fredagen. Helgen ser dock mer blandad ut med möjlighet till både soliga perioder och lokala skurar.

Är det någon risk för snö i norr under helgen?

  • Ja, lokala snöbyar kan förekomma i fjällområdena, särskilt på fredag.

Hur ser vindförhållandena ut under helgen?

  • Vindarna kommer att vara måttliga, med friskare byar i norr under torsdagen och avtagande vindstyrkor under resten av helgen.

Kommer temperaturen att vara tillräckligt hög för camping?

  • Ja, med solens hjälp på fredagen blir det varmare, och temperaturen blir behaglig för utomhusaktiviteter som camping under dagtid.

Sammanfattning av helgens väder

Helgens väder ser lovande ut för de som hoppas på en kombination av sol och milda temperaturer. Även om det kan komma skurar, speciellt under lördagen och söndagen, ger de soliga perioderna goda förutsättningar för en angenäm helg utomhus.