I Skåneporten, strax utanför E4:an, i korsningen med Halland och Småland, ligger Bengt vid Örkelljunga. Specialist på fritidsfordon sedan 1960-talet. Efter år av investeringar i husbilar går man nu mot ett nybygge på 1 600 kvm. Bakom beslutet ligger bland annat det ökade intresset för camping bland unga. – Vi gör nu en storsatsning på husvagnar och tält på våra bästa marker med utsikt över grönskan runt Skåneporten.

Vi kommer att ha fyra nya husvagnar från olika märken och flera begagnade husvagnar. Örkelljungas Bengt VD Bengt-Åke Bengtsson sa i ett pressmeddelande att om husvagnskunder kommer till oss är vi säkra på att de förväntar sig ett passande sortiment. Caravan Sales flyttar till en ny plats. Där kommer nya husvagnar från Knaus, Tabbert, Weinsberg och T@b finnas till försäljning. Men inte bara det.

Företaget satsar även på tält. Och vi pratar inte om förtältet till husvagnen som redan finns i sortimentet. Nya saker de kommer med är bland annat Camp-lets husvagnar och Campwerks taktält. – När vi besökte Auto & Leisure-mässan i Düsseldorf fick vi veta hur stora tält är i Tyskland. Det finns många spännande varianter och funktioner som knappt finns i Sverige.

Vi tror att de kan tilltala en yngre målgrupp. Paul Stål, projektledare för den nya divisionen, säger att det finns allt från takmonterade tält till hopfällbara tält som dras bakom bilen på en liten trailer. Bengt i Örkellljunga grundades 1966 av Bengt och Britta Bengtsson och ägs idag av syskonen Britt-Marie Svensson, Bengt-Åke Bengtsson och Christina Ohlzon. – De senaste åren har vår anläggning vuxit från 8 000 kvadratmeter till 12 000 kvadratmeter”, säger Bengt-Åke Bengtsson. Den nya platsen öppnar den 2 april.