Restaurangkedjan Rasta satsar på att etablera sitt läge i norr och nu har de hittat den idealiska platsen för sin framtida mötesplats i Härnösands stad. De planerar att bygga restauranger, hotell och ställplatser för husbilar  och kommersiella lastbilar.

Det kommer att bli Rastas största institution någonsin. En del av planen är att möta den enorma efterfrågan på ställplatser, står det i pressmeddelandet. Ungefär hur många ställplatser det blir, hur stora restaurangerna blir och hur många husbilsplatser som ska byggas är frågor som Mikael Tervaniemi inte kan svara på ännu. – Ritningarna är inte klara, men de är i full gång, sa han till tidningen Allehanda.

Mark har köpts, precis i korsningen mellan E4 och riksväg 90, och just nu pågår projektering vid Höga Kustens brons södra bas. Det är planerat att öppna inom två år.

Restaurangkedja Rasta är ett familjeägt företag som grundades 1973 i Brålanda, Dalsland, och har idag 28 anläggningar över hela Sverige. Rasta ingår i Burgsvik Group AB och har sitt huvudkontor i Göteborg. Den nordligaste anläggningen idag är Rasta i berömda Tönnebro intill E4:an i Hälsingland.