Sol, bad och heta temperaturer är synonymt med svensk sommar när den är som bäst. Med sanden mellan tårna och lediga dagar fyllda med glädje och avkoppling, är det inte konstigt att lusten också blomstrar. Sommaren verkar ha en speciell effekt på många svenskar, och en nyligen genomförd undersökning från LELO avslöjar att en betydande del av befolkningen har njutit av passionerade stunder i naturen.

LELOs Onanirapport 2024: En översikt

Sommaren är här, och med den kommer chansen för många att ta en välförtjänt paus från vardagens stress. Enligt LELOs Onanirapport 2024 visar det sig att svenskarna inte bara njuter av ledigheten, utan också av ökad spontanitet och äventyrslust när det kommer till intimitet. Undersökningen avslöjar att svenskarna gärna byter ut sängkammaren mot naturens frihet för sina amorösa äventyr.

Populära platser för sommarsex

Skogen och tältet

Sex ute i skogen verkar vara en favorit bland många, med hela 39 procent av svenskarna som har provat på detta. Det råder ingen tvekan om att skogens avskildhet och naturliga miljö bidrar till att skapa en romantisk atmosfär. För de som planerar att campa i sommar är chansen stor att de inte är ensamma om att ha intima stunder i ett tält, då nästan var tredje svensk har haft sex i ett tält.

Stranden och vattnet

Närheten till vatten verkar också vara en tändande faktor. Nästan 29 procent av svenskarna har haft sex på stranden, och 18 procent har njutit av intima stunder i havet, en pool eller på en båt. Vatten och strandmiljöer ger en unik och avslappnad atmosfär som kan vara svår att motstå.

Spontanitet och avkoppling

Jenny Peura, marknads- och kommunikationschef på LELO Sverige, förklarar att stress och rutin är de största fienderna för lusten. När sommar och semester närmar sig, blir det enklare att vara spontan och släppa vardagens krav. Detta bidrar till att öka både lusten och frekvensen av spontana och passionerade stunder utomhus.

Bilen och skogen

Bilen och skogen toppar listan över populära platser för sommarsex bland svenskarna. Dessa miljöer erbjuder både avskildhet och en känsla av äventyr. Endast 1 procent av de tillfrågade uppger att de har haft sex i ett flygplan, vilket indikerar att den berömda ”10 000 metersklubben” kanske inte är så vanlig som man kan tro.

Slutsats

Svensk sommar är inte bara en tid för sol och bad, utan också för passion och frihet. Den ökade spontaniteten och avkopplingen som kommer med ledigheten gör att många svenskar tar tillfället i akt att utforska nya platser för intimitet. Skogen, stranden, vattnet och bilen erbjuder alla unika miljöer som bidrar till att skapa minnesvärda stunder av sommarromantik.