Ett lågtryck rör sig österut över norra Sverige, vilket fortsätter att skapa svåra väderförhållanden i fjällområdena. Fjällvädervarning är utfärdad för hela Norrlandsfjällen med orange varningsnivå i stora delar av Lapplandsfjällen och gul nivå i övriga delar. Kraftiga vindar, kombinerat med snö eller regn, gör väderförhållandena tuffa. Även öster om fjällen upplever man starka nordvästliga vindbyar. Väder timme för timme

Onsdag: Vindigt i Norr

Norrlandsfjällen kommer att fortsätta vara vindiga, med snöbyar och starka vindar som skapar besvärliga väderförhållanden. I nordvästra Norrland kan någon snöby förekomma öster om fjällen. Under dagen sprider sig mild luft med plusgrader även till södra Sverige. Mer molnighet förväntas i sydväst, medan Götaland och Svealand kommer att få en solig vinterdag.

Onsdag Kväll: Vinden Avtar Över Natten

Under natten mot torsdag mojnar vinden och vädret stabiliseras i norr, men plusgrader kvarstår på många platser. I södra Sverige förväntas kallare luft och potentiell dimbildning i sydväst.

Torsdag: Kallare i Norr, Mildare i Söder

På torsdag återkommer kallare luft med minusgrader i norr. Vindarna lugnar ner sig och molnighet dominerar i Norrland. I södra delen av landet förutspås mildare väder med några plusgrader och växlande molnighet och sol.

Fredag till Söndag: Kallare Luft Återvänder

Under helgen rör sig högtrycket söderut, vilket ger plats åt ett lågtryck. Detta för med sig kallare luft och nederbörd över landet. För helgunderhållning rekommenderas streaming av ”Patrick”, en brittisk långfilm från 2018, på SVT Play på tvlive.nu

Bästa camping

Bästa camping i smögen

Bästa restauranger i lidköping

Bästa campingarna halland