Bara för att sommaren är över betyder det inte att camping säsongen är över. Vinter camping ställer dock olika krav på utrustning och förtält.
Många väljer att flytta sina husvagnar till skidorter under vintermånaderna för bekvämt boende nära backen och utomhusaktiviteter. Andra saker kommer i beaktande när det kommer till kallt väder. Med vinterkläder och utrustning för olika aktiviteter är din utrustning mer skrymmande. Det kan vara trevligt att ha mycket förvaring utanför husvagnen och täckta sittplatser för till exempel en lunch grillning. Mindre förtält är mer ekonomiska och värms upp snabbare. På grund av sin ringa storlek kan vinter tältet snabbt sättas upp och lämnas på plats under hela säsongen. Tack vare sitt starka bestånd och vinter skydd trotsar de det svenska klimatet med hög nederbörd, fluktuerande temperaturer och hårda vindar.

Isabella Winter

Isabella Winter

Vi har tittat närmare på våra storsäljare för nordiskt klimat, Isabella Winter och Ventura Sälen 280/380.
Isabella Winter är ett robust tält med lite mer djup än Ventura Sälen. Du får mer utrymme, två ingångar och ett praktiskt T-Rex-fäste på ditt stativ. Tältet är en klassisk Isabella-design med fina sömmar och kvalitets material i tyg och fönster. Isabella Winter är 220 cm bred och 180 cm djup och kan köpas med isolerat tak, köld skydd och vindskydd som tilläggsutrustning.

Ventura Sälen

Ventura Sälen 280/380 har ett djup på 140 cm och uppfyller de snöröjnings begränsningar som krävs av de flesta vinter camping platser. Du kan välja mellan två bredder på tätningen, 280cm och 380cm. Tätningen levereras som standard med vinter skydd, och du kan köpa ett termotak. Fäst Storm Tether till ditt tält och ta för vana att säkra ditt tält i hårda vindar. Båda tälten är lämpliga för vagn höjder mellan 235 och 250 cm. Sälen och Winter är utrustade med styrhytter och markskydd för att skydda dem från väder och vind. Snedtaket är speciellt anpassat för tung, blöt snö och förhindrar att stora mängder snö lämnas kvar.

Varför köpa till termotak på förtältet på vintern?

Ett termotak får dig att känna dig mer bekväm. Det ger även isolering om du vill hålla tältet varmt. Ett termotak hjälper också till att dränera eventuell kondens som har bildats. Istället för att samlas på taket och droppa av rinner kondensen längs med termotaket längs tältets ytterväggar. För att kunna använda tältet under en längre tid, ta för vana att torka insidan av tält tyget med ett tält specifikt rengöringsmedel.

Fakta: Ventura Sälen 280 & 380

Markmått:Sälen 380: 380 x 140 cm / Sälen 280: 280 x 140 cm
Vikt:Sälen 380: 43,6 kg, Sälen 280: 42,0 kg
Levereras med:Vintersäkring, skruvfria FixOn Multi-beslag, gardiner Cube Creme, vagnskappa, hjulhuskappa, tält-, stativ- och pinnpåse.
Tillval:Termotak, stormsäkring
Passar till vagnshöjd:235-250 cm
Rek pris inkl stativ:https://mrfritid.com/sv/fortalt-husvagnar/vintertalt/ventura/
Ventura sälen

Fakta: Isabella Winter

Markmått:220 x 180 cm
Vikt:27,5 kg
Levereras med:Gardinsats Bowline Grey, understycke, hjulhuskappa, FixOn Multi, tältsäck, stativ- och pinnpåse, inkl. pinnupptagare.
Tillval:Vintersäkring, termotak, stormsäkring
Passar till vagnshöjd:235-250 cm
Rek pris inkl. stativ:https://mrfritid.com/sv/fortalt-husvagnar/vintertalt/isabella/
Isabella Winter