Blommor i midsommarkransen kan vara färska eller torkade, och valet av blommor kan variera beroende på tillgänglighet och personlig smak.

Här är några vanliga blommor som ofta används i midsommarkransar:

  1. Små blommor: Midsommarkransar brukar prydas av små blommor som prästkragar, blåklint, prästkragar, smörblommor och vitsippor. Dessa blommor ger en naturlig och förtrollande look till kransen.
  2. Vilda blommor: Vilda blommor som vallmo, rödklöver, maskrosor och blåklockor kan också användas för att skapa en rustik och bohemisk midsommarkrans.
  3. Färgglada blommor: Om du föredrar en färgstark krans kan du inkludera blommor som rosor, nejlikor, lövkoja eller ringblommor. Dessa blommor ger en livlig och festlig känsla till kransen.
  4. Gröna blad och löv: För att ge en vacker bakgrund och fyllighet till kransen kan du också inkludera gröna blad och löv, som eucalyptus, murgröna, björkblad eller lagerblad.

Det finns inga strikta regler för vilka blommor du bör använda i din midsommarkrans, så låt din kreativitet flöda och välj blommor som du tycker om och som passar din stil och färgpalett. Kom ihåg att använda färska blommor om du vill att kransen ska hålla längre, eller torkade blommor om du vill ha en mer hållbar krans som kan sparas som minne.