Vill du få ut det mesta av din husvagns tid? Då bör du vara uppmärksam på den röda solen 2022! Vi har samlat alla röda dagar på året så att du redan kan planera din husvagns semester i år. Även om du har ett heltidsjobb eller barn med skolplikt så går det att få lite extra semester med hjälp av helger, röda dagar och hektiska dagar. Medan många av de röda dagarna i år är helger, brinner vissa dagar inne. Men det finns fortfarande gott om dagar att åka på husvagns semester. Det är alla röda dagar 2022 – så du kan få ut det mesta av semestern!

Trettondagsafton 2022

Trettonde natten 2022 Årets trettonde kväll är torsdagen den 6 januari. Om du fortfarande är på fredagen den 7 juni får du fyra dagars ledighet: 6, 7 och 9 januari. Kanske skulle detta vara den perfekta tiden för dig att ta din första husvagns semester för året?

Påsk 2022

I samband med påsk brukar även camping säsongsstarten dra igång. Du kan börja med långfredagen den 15 april som är en röd dag. Då är du ledig på påskafton lördagen den 16 april, påskdagen den 17 april och annandag påsk den 18 april. Dessutom har många företag lyxen att ha en halvdag på torsdag, så om du tar ledigt en halv dag kan du ta ledigt fem dagar i rad. Vill du maximera din husvagns vistelse kan du ta fyra dagar ledigt runt påsk och sedan tio dagar ledigt. Skolan har påsklov vecka 15 eller 16.

Valborg och första maj 2022

I år missade du första dagen i maj eftersom det var söndag. Det innebär att valborgsmässoafton avslutas lördagen den 30 april.

Kristi himmelsfärd 2022

Kristi himmelsfärd infaller torsdagen den 26 maj, en röd dag. Tar du ut din semester fredagen den 27 maj tar du fyra dagars ledighet den 26, 27, 28 och 29 maj. Vill du ha mer vila, passa på att ta semester den 23:e, 24:e och 25:e maj, ta sedan ledigt 9 dagar i rad.

 

Pingst och nationaldagen 2022

I år infaller pingsten söndagen den 5 juni, vilket innebär att du inte har några extra helgdagar. Å andra sidan infaller nationaldagen på måndagen den 6 juni. För en långhelg i din husbil kan du ta fyra dagars semester fredagen den 2 juni. Eller ta semester tisdag-fredag, 7-10 juni, för en 9-dagars sträcka.

Midsommar 2022

Vill du i smyg börja ditt sommarlov med att fira midsommar i din husbil eller camping? Midsommarafton infaller fredagen den 24 juni plus helgen har du tre dagar ledigt den 24, 25 och 26 juni. 

Alla helgons dag och halloween 2022

Skolan har 44:e veckans höstlov, och sedan finns det många campingplatser med särskilt fokus på Halloween. Halloween är lördagen den 5 november, så du kommer att missa en av höstens få röda dagar. Vissa företag har dock en halvdag på Halloween fredagen den 4 november, och du kanske har en chans att dra nytta av den dagen!

Jul och nyår 2022

I år infaller julafton på en lördag, vilket innebär att du inte har någon extra ledighet. Andra juldagen är dock måndagen den 26 december. Nyårsafton är lördagen den 31 december. Men om du tar semester en vardag från 27 till 30 december har du 9 dagar i följd, från 24 december till 1 januari.